Studenec
Image default
Education

Wekker kopen? 4 punten om op te letten

Wekker kopen? 4 punten om op te letten

Voor velen van ons is de smartphone het laatste wat we ‘s avonds checken en het eerste wat we ‘s ochtends checken. Het is dus logisch om je telefoon gewoon als alarm te gebruiken omdat hij toch op het nachtkastje ligt. Maar als u van uw smartphoneverslaving wilt afkomen en echt goed wilt slapen, is het veel beter om een alarm te vinden dat bij uw ruimte en routine past. Met functies zoals lichten die u helpen op een natuurlijke manier wakker te worden en geluiden die u helpen rustig te slapen, om nog maar te zwijgen van de connectiviteit waarmee ze ook als slimme luidsprekers kunnen fungeren, zijn de beste wekkers meer dan alleen iets om ‘s ochtends bang van te worden. Of u nu uw kinderen helpt bij hun slaaptraining of voorbereidingen treft voor een zakenreis, met onze selectie van de beste wekkers zit u altijd goed.  

Hoe je de beste wekker koopt

We hebben de beste digitale wekkers geselecteerd door de nodige tijd te nemen. We hebben producten met onze gezinnen getest, ons een weg gebaand door de meningen van experts en echte gebruikers, en vastgesteld welke modellen de beweringen van de fabrikanten waarmaakten. Als het op slapen aankomt, hebben mensen heel verschillende behoeften, dus daarom hebben we een hele reeks klokken bekeken. De beste wekker voor de ene persoon kan een zonsopgangsklok zijn die hem wekt met veranderend licht, terwijl de beste klok voor zware slapers bellen kan hebben die ronduit onbeleefd lijken voor lichtere slapers. Door alle beschikbare functies in overweging te nemen, zijn we tot een goed afgeronde lijst gekomen die u kan helpen u de klok rond goed uitgerust te voelen. 

Waarop je moet letten

Van het schermtype tot de slaapgeluiden, de beste wekkers kunnen van apparaat tot apparaat sterk verschillen. Hier zijn enkele van de belangrijkste functies om te overwegen bij het winkelen voor de beste wekker. 

Wilt u analoog of digitaal? 

Er zijn eigenlijk maar twee soorten displays, hoewel u bij sommige slimme wekkers kunt kiezen tussen beide soorten wijzerplaten. Digitale displays zien er meestal netter uit, maar sommige mensen houden juist van de analoge stijl. 

Bent u in de stemming voor verlichting?

Hoewel er slechts twee basistypen displays voor de wekkers zijn, kan het uiterlijk van die displays sterk variëren. Dat heeft deels te maken met LED-verlichting. LED-lampjes kunnen worden gebruikt om de tijd weer te geven, zoals bij de Amazon Echo Dot, maar ze kunnen ook worden gebruikt om functies toe te voegen. Zo passen wekkers met zonsopgang de helderheid en kleur van LED-lampjes aan om je te helpen in slaap te vallen of wakker te worden. LED-lampjes kunnen een wekker ook laten fungeren als leeslampje of nachtlampje, of ze kunnen aangeven wanneer u uw virtuele assistent hebt geactiveerd.  

Wat is dat voor geluid? 

Velen van ons worden nog steeds achtervolgd door het onaangename piepen of zoemen van de wekker uit onze kindertijd. Maar de beste wekkers van tegenwoordig hebben vele geluidsopties, van gestreamde muziek tot traditionele FM-radio en aangename natuurgeluiden, zodat u niet langer uit uw zoete dromen hoeft te worden gewekt. Als u niet met apps wilt knoeien, zoek dan naar wekkers met veel ingebouwde geluidsopties. Maar Bluetooth is relatief eenvoudig in te stellen en kan uw slimme wekker in staat stellen u te wekken met vrijwel alles wat uw smartphone kan afspelen. 

Een ander opmerkelijk punt op audiogebied is dat sommige van de beste wekkers u niet alleen wakker maken, maar u ook kunnen helpen in slaap te blijven. Ze doen dit deels via ingebouwde witte ruis of natuurgeluiden of ze laten u rustgevende audio afspelen via een gesynchroniseerde app.  

Hoe slim wil je dat je wekker is? 

Sommige wekkers zijn eenvoudig van opzet: ze geven de tijd aan en wekken u op het juiste tijdstip. Maar andere wekkers zijn slimme wekkers, waarmee u apps of andere audio-inhoud kunt streamen via Bluetooth en/of Wi-Fi. Slimme wekkers kunnen u ook draadloze controle geven over alle functies van uw slimme huis. Het licht beneden uitdoen of een veiligheidsalarm bij de voordeur activeren kan net zo eenvoudig zijn als communiceren met uw alarm. Voor sommigen geeft dit gemoedsrust, voor anderen is al die technologie in een anders zo eenvoudig apparaat eerder een hoofdpijn.  

 

https://sporthorloge.info/