Studenec
Image default
Marketing

Waarom wil je jouw website hoger in google positioneren?

De vraag is er niet vaak meer en de afgelopen jaren zijn veel ondernemers echt wel in gaan zien dat het interessant is om met je website hoger in google te komen. En toch zijn er nog enkele ondernemers die de vraag stellen; waarom zou ik hoger in google willen komen met mijn website? In dit artikel geven we antwoord op die vraag!

Statistieken

We zien een gigantische groei in het gebruik van internet. Daarvoor kan je om je heen kijken en statistieken opzoeken. Als je een keer het openbaar vervoer gebruikt zie je iedereen alleen nog maar met de telefoon in de hand en door de cijfers te bekijken zien we dat het gebruik alleen maar meer wordt. In 2018 maakt 96,5 % van de Nederlanders boven de 12 jaar gebruik van het internet en 86 % hiervan is dagelijks online. Dat was dus in 2018 en het is echt niet minder geworden. Deze cijfers kan je terugvinden bij het CBS centraal bureau van statistieken.

Waarom is het dan zo interessant om in Google hoog te staan?

Iedereen doet het wel eens; ‘als je een product of dienst wil afnemen’ online oriënteren. En als je iets in Google intikt dan doe je dat toch niet voor de lol? Dan ben je er toch ook echt naar opzoek? Juist; iemand zoekt jou dus en als ze je vinden, dan heb je ook een kans dat ze klant worden. Dan moet de rest van het plaatje natuurlijk wel kloppen zoals; een technisch goed gebouwd webdesign, goede prijs/kwaliteit verhouding en een uitstraling die bij je doelgroep past. Je hebt verschillende bedrijven die je hierbij kunnen helpen!

De basis van online marketing ligt echt bij het gevonden worden in Google. Ga je namelijk social media inzetten, degene die het te zien krijgt raakt geïnteresseerd in jouw product of dienst, gaan vervolgens op zoek in de zoekmachines om te oriënteren en jij staat er niet. Dan ben je aan het investeren voor je concullega’s.

Hoe kom je hoger in google

Je weet nu dat het interessant is maar hoe ga je dan hoger in google komen? Dit is te realiseren doormiddel van zoekmachine marketing. Dit is een term die staat voor zowel organisch goed gevonden te worden als doormiddel van adverteren op Google. Dit wordt voor organisch SEO genoemd en voor adverteren SEA.

Wanneer doe je het zelf en hoe begin je?

Als je hier nog helemaal geen verstand van hebt, dan zou je een cursus kunnen volgen voor de basis en door het te doen en te experimenteren; kijken of het lukt. Mocht dit niet zo zijn schaam je dan niet en kijk welk bureau je hier het beste bij kan helpen. Het zijn lastige methodes aangezien je niet de enige bent die hoog in google wilt komen.

Wanneer je zoekmachine marketing uitbesteden?

Heb je nou geen tijd om er zelf überhaupt je tijd in te steken, dan is het de meest logische stap om dit uit te besteden aan een online marketing bedrijf. Als je namelijk een eigen marketingafdeling wilt gaan aannemen ben je vaak veel meer geld kwijt en ga je zeker niet meer resultaat bereiken. Een online marketing bedrijf is hele dagen bezig met het positioneren van websites en andere tools om je klanten te bereiken.

https://allinone-media.nl