Studenec
Image default
Offers

Waar je op moet letten bij een grasmaaier

 

Een grasmaaier is een automatische machine die een of meer draaiende messen gebruikt om een gecultiveerd grasoppervlak op een vooraf bepaalde hoogte te maaien. De hoogte van het gemaaide gazon kan worden geregeld door de configuratie van de grasmaaier zelf meestal door een enkele bout of pin en bout op alle wielen van de machine. Een heggenschaar daarentegen is een handzame en relatief eenvoudige machine die een vergelijkbare zit en dek heeft en vooral wordt gebruikt voor het snoeien van heggen en struiken.

 

Type gras

Voordat je beslist welk type grasmaaier je wilt kopen, is het de moeite waard om te overwegen welk type gras je in jouw tuin verzorgt. Dit zal een lange weg helpen om te beslissen welk type machine je nodig hebt. Huiseigenaren met een kleine tuin die zelden veel verkeer krijgen, zullen doorgaans beter een kleine elektrische grasmaaier op gas kopen. Dit zorgt voor eenvoudig onderhoud, minimaal geluid en minder stroomverbruik, waardoor het op de lange termijn zuiniger wordt. Voor drukke huiseigenaren met een groter erf is een elektrische zitmaaier wellicht een betere optie, omdat hij vaker servicebezoeken kan uitvoeren, weinig onderhoud nodig heeft en je meer flexibiliteit geeft met betrekking tot de maaidiepte.

 

Type snijwiel

Een andere factor waarmee u rekening moet houden bij het kopen van een grasmaaier, is het type snijwiel dat is ingesteld. Er zijn twee basistypen snijwielensets: binnen- en buitenwielsets. Een wielstel aan de binnenkant is uitgerust met een stuur en een spindelset, terwijl een wielstel aan de buitenkant een spil bevat en geen stuur. Het is meestal sneller om een snijwielenset aan de binnenkant te gebruiken, omdat het stuur meer hefboomwerking biedt, waardoor het gemakkelijker wordt om snel te zagen op gebogen of onregelmatige grondoppervlakken.

 

Messen

Ook het aantal messen is een andere factor waarmee je rekening moet houden bij het kopen van een grasmaaier. Veelgebruikte modellen kunnen worden geleverd met bladen van 8 tot 20 inch. Een aantal huiseigenaren geeft de voorkeur aan de kleinere 6 inch-messen voor hun kleinere grasmaaiers. Voor zwaar uitgevoerde grasmaaiers zijn de messen van 20 cm echter de beste, vooral voor klimaten met weinig gras om te maaien.

 

Aanbouwdelen

Sommige grasmaaiers worden geleverd met aanbouwdelen die specifiek zijn voor het merk en type motor. Sommige grasmaaiers hebben bijvoorbeeld een maaidek waarmee de gebruiker rond obstakels, zoals bomen kan maaien zonder een ladder te hoeven beklimmen. Enkele andere veel voorkomende hulpstukken zijn een bladblazer of een cirkelmaaier.

 

Gazononderhoud is niet eenvoudig zonder het juiste gereedschap. Als je op zoek bent naar een nieuwe grasmaaier, moet je al je opties bekijken voordat je een aankoop doet. Jouw budget, je lokale terrein en je exacte behoeften zullen je helpen je opties te beperken. Roterende en elektrische maaiers zijn een goed begin; Veelgebruikte gasmaaiers zijn daarentegen goed voor grotere oppervlakken en duurder in gebruik. Wat voor soort grasmaaier je ook nodig hebt, er is altijd een model dat bij jou past.

https://www.gereedschap-expert.nl/