Studenec
Image default
Finance

Leen niet buiten uw grens.

Het is erg belangrijk om niet buiten uw grens te lenen. Het is waarschijnlijk wel duidelijk dat we het hier niet hebben over de plek waar u leent, nee, we hebben het over het maximale bedrag dat u kunt lenen. Veel mensen raken in de problemen door het lenen van een te groot bedrag dat ze op een later moment niet meer kunnen terugbetalen. In dit artikel besteden we aandacht aan deze grens zodat u kunt voorkomen dat u teveel leent.

De risico’s van lenen

Het lenen van geld brengt de nodige risico’s met zich mee. Afhankelijk van de kredietvorm die u afsluit kunt u bepaalde nadelen ondervinden. Bij een variabele rente kan het bijvoorbeeld voorkomen dat u te maken krijgt met een stijgende rente waardoor de prijs van het krediet toeneemt. Vervelend, zeker wanneer u dit extra geld niet kunt missen.

Zelfs bij een vaste rente kunt u in de problemen komen. Wanneer de kostwinner bijvoorbeeld overlijdt of er een dure medische ingreep moet worden voldaan met langdurige werkeloosheid als gevolg, kunt u plotseling zonder geld komen te zitten. Een lening is dan een zwaar blok aan uw been, aangezien de aflossingen en rentebetalingen gewoon doorgaan. Kortom: lenen brengt risico’s met zich mee, maar dit betekent niet direct dat u het niet moet doen. Hoe bepaald u uw grens?

Grens vaststellen

De grens van het bedrag dat u op een verstandige wijze kunt lenen is lastig vast te stellen, aangezien dit bedrag veelal samenhangt met uw persoonlijke situatie. Een belangrijke factor bij het bepalen van uw grens is vanzelfsprekend het inkomen dat u iedere maand binnen krijgt. Wanneer u werkeloos bent is het erg onverstandig om te lenen, maar wanneer u een riant loon ontvangt liggen de risico’s al veel lager.

Alvorens u een minilening belgie afsluit is het dan ook verstandig om te bepalen wat eventuele uitgaven zijn die u in de toekomst moet voldoen. Maak vervolgens een afweging tussen de baten en lasten en stel op die manier op een verantwoorde wijze het bedrag vast dat u maximaal kunt lenen. Wees dus verstandig en bepaal uw grens zodat u niet in de schulden raakt!

https://www.snelgeldlenenbinnen10minuten.eu/03/payday-be-minileningen-in-belgie/