Studenec
Image default
Home and Garden

Doorzichtig tafelzeil de trend van 2020

Wat is de trend 2020 op het gebied van keukenaccessoires en keukentextiel? We zien dit voorjaar veel pastel tinten voorbij komen. En met pastel tinten kun je je keuken heel leuk aankleden. Maar weet je wat ook helemaal trendy is? Doorzichtig tafelzeil!

Doorzichtig tafelzeil zoveel mogelijkheden

Doorzichtig tafelzeil is natuurlijk niets nieuws. Het is al zo oud als de weg naar Rome. Maar soms is de trend helemaal not done en soms komt het ook ineens weer helemaal terug! In 2020 verwachten we dat doorzichtig tafelzeil wel eens de NR.1 in tafeltextiel zou kunnen worden en dit is waarschijnlijk de reden waarom…

Natuurlijke tinten zijn momenteel helemaal de trend. Groen, bruin, beige zijn veelal favoriete kleuren, maar we zien ook echt veel woonaccessoires waarin planten zijn verwerkt, denk hierbij aan de mooie groene palmbladeren, bamboe stroken en safari tinten. Om toch de voordelen van een tafelzeil te ervaren, maar de originele sfeer van het tafelblad niet weg te laten vagen, kiezen mensen voor doorzichtig tafelzeil. De kleur, de feelings en sfeer van je originele tafel blijft behouden, terwijl je tijdens het eten kunt knoeien als een razende. Het maakt namelijk allemaal niets uit. Het zeil vangt alles op en als je klaar bent met knoeien, veeg je het met een nat vaatwasdoekje zo weer weg. Er blijven geen vetvlekken achter op het hout van jouw mooie en dure tafel, er blijven geen kringen achter. Dit werkt natuurlijk perfect!

Maar er is nog een reden dat mensen massaal voor transparante tafelzeilen gaan. De volgende reden geldt meer voor de mensen die niet zoveel waarde aan hun huidige tafel schenken. Zij fleuren de tafel op met bijvoorbeeld tekeningen van de kinderen, leuke foto’s van de familie en hun favoriete huisdieren, pakkende teksten en spreuken of bloemetjes die in de tuin gevonden zijn. Al deze verzamelingen worden onder het transparante zeil gelegd en deze blijven daar veilig liggen. Het leuke is dat jij tijdens het eten of tijdens het borrelen aan tafel, ook naar al die leuke spulletjes onder het zeil kunt kijken. Veel mensen vinden dit erg leuk om te creëeren en veel mensen die het nog niet kennen zijn er leuk door verrast. Het is een perfect idee en heel uniek. Het enige nadeel is wel dat de kleur van krantenartikelen of foto’s soms afgeven. Als je het dus tijd vind voor een nieuw ontwerp, is dat soms niet altijd meer met het zelfde tafelkleed haalbaar omdat er dan vlekken in zitten. Bedenk dus van te voren heel goed wat je eronder gaat stoppen, wees origineel zodat het niet snel gaat vervelen!