Studenec
Image default
leisure and Hobby

Creëer een fijne zitplek met een winddoek

Vind je het heerlijk om, zodra het zonnetje schijnt, buiten te zitten? In Nederland is het niet altijd even lekker weer. Het waait vaak, het regent regelmatig en het is vaak wisselvallig. Wil je toch de eerste zonnestralen oppikken, dan is een winddoek misschien wel iets voor jou. Met een winddoek creëer je een fijne zitplek in de tuin.

Winddoek voor op je veranda

Heb je een veranda, dan is het ideaal dat de overkapping regen tegenhoudt. Waar je nog wel last van hebt is de wind die naar binnen waait. Een winddoek is dan een uitkomst om op een plek neer te hangen waar de wind je stoort. Het winddoek kun je dan bevestigen aan de palen van de overkapping. Ga dan voor de afwerking met ronde zeilogen of drukknopen.

Winddoek als afscheiding in de tuin

Wens je meer privacy in de tuin, dan is een winddoek een mooie oplossing. Een winddoek misstaat niet in een tuin. Ze zijn in het antraciet en groen te verkrijgen en gaan daardoor op in de natuurlijke kleuren van de tuin. Je kunt een winddoek bevestigen aan een schutting, om extra wind tegen te houden. Of je kunt een winddoek op zichzelf plaatsen. Hierdoor zit je lekker beschut en niemand die het door heeft dat je er achter zit. Uiteraard zie je wel iets, maar dan moet je goed kijken.

Winddoek bevestigen

Een winddoek heeft verschillende afwerkingen voor verschillende manier van bevestigen. Denk aan een omzoomde rand, een losse afsnijding van de rol met ingeslagen ronde ogen, om met touw of rubberen bevestiging het zeil op de plek te houden. Of ga voor drukknoppen die sterk genoeg is, ook als het winddoek veel wind vangt. Voor welke afwerking je kiest, is afhankelijk van het doel waarvoor je het winddoek gebruikt en waar. Over het algemeen is een winddoek makkelijk te bevestigen. Een tip is om dit te bevestigen als het windstil is, zodat je zo min mogelijk weerstand hebt.

Een winddoek kopen

Een winddoek koop je gemakkelijk online. Onder andere bij Nettenshop. Dat is een online shop voor winddoeken en afdekzeilen. Heb je hulp nodig bij het aanschaffen van de juiste netten, dan kun je hun klantenservice om hulp vragen.

https://www.nettenshop.nl/