Studenec
Image default
Auto

Coaten: bescherming voor je auto met een glans

Als je je auto graag in topconditie wilt houden, dan is het een goed idee om na te denken over coaten. Coaten is een methode om een beschermende laag aan te brengen op de lak van je auto, waardoor deze beschermd wordt tegen krassen en vuil. Maar wat is coaten precies?

Een coating is een transparante laag die op de lak van je auto wordt aangebracht. Deze laag is chemisch bestendig en heeft een waterafstotende werking. Hierdoor blijft vuil minder snel plakken op de lak van je auto en wordt deze ook beschermd tegen bijvoorbeeld zure regen. Coaten geeft je auto bovendien een diepere glans en maakt het oppervlak makkelijker schoon te maken.

Het is dus zeker de moeite waard om je auto te laten coaten. Het is wel belangrijk om te weten dat coaten niet goedkoop is. De prijs hangt af van verschillende factoren, zoals het type coating dat je kiest, de grootte van je auto en de staat van de lak. Houd er rekening mee dat de kosten kunnen oplopen tot enkele honderden euro’s.

Er zijn ook een paar nadelen aan coaten. Zo kan het niet voorkomen dat er krassen ontstaan op de lak van je auto. Ook kan een coating niet voorkomen dat er steenslag ontstaat. Een goede optie om je auto nog beter te beschermen tegen beschadigingen is PPF (Paint Protection Film). Dit is een transparante folie die op de lak van je auto wordt aangebracht. PPF is nog duurder dan coaten, maar het biedt wel extra bescherming.

Bij slik car detailing kun je terecht voor het laten coaten van je auto. Onze professionals weten precies welke coating het beste bij jouw auto past en brengen deze met de grootste zorg aan. Ook voor PPF ben je bij ons aan het juiste adres. Bespreek met ons de mogelijkheden en ontdek hoe wij jouw auto kunnen beschermen tegen beschadigingen.

 

https://www.slikcardetailing.nl/