Humidor vullen met Cubanen

      Comments Off on Humidor vullen met Cubanen

Nieuwe humidor gelanceerd

Humidor uitgebracht ter ere van de Cubaanse stad Trinidad is geen dagelijks nieuws. Vigia is de naam van de nieuwe Habano van het merk Trinidad, een echte handgerolde, organische Cubaanse sigaar. Vigia staat is Spaans voor ‘wachter’ en daarom betekend deze sigaar vrijuit: de wachters van Trinidad. Een sigaar die het bij ons publiek in de sigarenwinkel ongelooflijk goed doet. Een sigaar afkomstig uit dezelfde fabriek als de Cohiba, maar zachter qua smaakbeleving en na enige tijd doorgebracht te hebben in onze of uw humidor een fantastisch gebalanceerde sigaar. Bijkomstig voordeel is dat deze sigaren onderdeel zijn van de marketingstrategie van Habanos sigaren om zeer hoge kwaliteit aan te kunnen bieden tegen een een gunstiger tarief door het gebruik van andere sigarenbladeren.

De stad Trinidad staat op de lijst met Werelderfgoedlijst van Unesco sinds 1988. De stad ligt in het centrum van Cuba aan de zuidkust. Met de keuze voor het woord ‘wachter’ geeft men direct een duidelijke persoonlijkkheid mee aan het type en het merk om deze in de verf te zetten. Daarnaast is er een prachtige humidor op de markt gebracht ter ere van de revolutionair Che Guevara.

De nieuwe Vigia van het merk Trinidad brengt hulde aan de schitterende Cubaanse stad met dezelfde naam. De stad staat dus sinds 1988 als Unesco Werelderfgoed gecatalogeerd. Het merk een van de grootste in de portefeuille van Habanos SA, draagt al 46 jaar de naam van deze stad. Bijna 30 aar lang waren de sigaren van Trinidad uitsluitend bestemd als geschenk voor buitenlandse hoogwaardigheidsbekleders. Het is een merk omgeven door anekdotes en legendes!

De humidor

De humidor van Trinidad is ontworpen en geproduceerd door het Franse merk Elle Bleu. Het merk bracht de humidor uit met plaats voor 75 sigaren. Het is een eerbetoon aan Comandante Che Guevara. De humidor is uitgevoerd in Spaans cederhout en het deksel is ingelegd met de legendarische foto die Alberto Korda van de Argentijnse held nam.

De benaming van zowel de Vitola de Galera (Torres) als de Vitola de Salida (Vigia) verwijzen naar dezelfde stad Trinidad en de omringende Valle de los Ingenios. Allen gelegen aan de zuidkust van Cuba. Ook vandaag zijn hier nog meerdere imposante wachttorens (torres) te zien. Deze worden bemand door wachters (vigias) die de omgeving en de rietsuikerplantages in de gaten houden.

Het merk Trinidad is in 1969 opgericht en was – net als Cohiba indertijd – lange tijd uitsluitend bestemd om door Cubaanse regering aan buitenlandse diplomaten te worden geschonken. In 1998 werd beslist dat ook doordeweekse liefhebbers het recht hadden om van deze kostbare, beroemde sigaren te genieten. De sloten van de gevulde humidors werden figuurlijk doorgeknipt. Trinidad is sinds die tijd een van de meest prestigieuze Cubaanse sigarenmerken. Deze nieuwe vitola is beschikbaar in de klassieke Trinidad-presentatie. Dat wil zeggen een half kistje (semi boite nature, SBN) van hout met 12 sigaren.

Het formaat van de sigaar in de humidor (cepo 54; lengte 110 mm) brengt de kwaliteit en de typische geur van dit merk perfect tot uitdrukking gedurende een rookmoment dat zo’n 30 minuten duurt. Deze sigaar is daarmee goed aangepastt aan de wensen van de hedendaagse liefhebber, zonder af te doen aan de volheid en het karakter van een echte habano.

Vul uw humidor

Het einde van het embargo an de VS tegen Cuba is ook goed nieuws voor de Amerikaanse sigarenmarkt. Tabacalera denkt 20 % tot 30 % van de Amerikaanse markt te kunnen veroveren met Habanos. In de VS worden jaarlijks ruim 340 miljoen sigaren gerookt. Dit is daarmee de rijkste markt voor puros. Ondanks dat het feit dat merken als Cohiba, Montecristo en Romeo y Julieta er al ruim een halve eeuw niet meer verkocht mogen worden. Nu komt daar verandering in. Wie daar ongetwijfeld van zal profiteren, is Tabacalera: een Spaanse sigarenverdeler die deel uitmaakt van een multinational Imperial Tabacco. Vijftien jaar geleden nam Tabacalera 50 % van Corporacion Habanos over. Dat is de grootste verdeler en exporteur van Cubaanse sigaren met een afzetgebied dat zo’n 150 landen telt. Fernando Dominguez, het hoofd van Tabacalera, verwacht dat de habanos in de komende 3 of 4 jaar zo’n 20 % tot 30 % van de Amerikaanse markt zullen veroveren. Er is heel wat rook vervolgen sinds John F. Kennedy in 1962 zijn verbod uitsprak…

Des te meer reden om u van een goede humidor te voorzien met advies van echte specialisten. Tevens kunt u op dat meteen de in de toekomst schaars wordende sigaren bestellen om deze minstens 1 tot 2 jaar te laten rijpen. U kunt ze ook decennia lang laten rijpen, de sigaren zullen een vermogen waard worden in zowel smaak als in geld uitgedrukt. Het meest interessant is een Adorini Roma humidor in de moderne kleur wit, hierin kunt u 6000 sigaren kwijt. Deze humidor is van alle moderne technieken voorzien. U kunt terecht voor een humidor met of zonder Cubaanse sigaren op http://www.humidorkoning.nl.